Hemtjänstbrukare och anställda kan befinna sig innan för avspärrningarna. Kommunen jobbar nu med att lokalisera de som behöver hjälp. Foto: SVT/Privat

Kommunens säkerhetsansvarige: ”Måste hitta hemtjänstbrukare innanför avspärrningarna”

Uppdaterad
Publicerad

På Borlänge kommun pågår nu ett febrilt arbete för att lokalisera personer och verksamheter som behöver hjälp eller måste evakueras från det avspärrade området i centrala Borlänge där ett farligt föremål ska ha hittats i en bil.

– Vi måste identifiera eventeulla hemtjänstbrukare i området som är i behov av hjälp och inte klarar sig för egen maskin,  säger Fredik Holm, verksamhetschef och ansvarig för beredskap och säkerhet på Borlänge kommun.

Det kan handla om personer som är i behov av mediciner eller hjälp att ta sig ut från området. Kommunen kartlägger även vilka anställda som kan finnas i området och vilka verksamheter man har inom  och i närheten av avspärrningarna som behöver stängas eller utrymmas.

Är kommunens posomgrupp aktiverad?

– Kommunen sitter just nu i stabsläge med räddningstjänsten, men posumgruppen är inte igång i det här läget, säger Fredik Holm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.