Hör vad Vansbropolisen tror kommer vara sommarens största problem. Foto: Sofie Lind

Kommunpolisens uppmaning efter nattstöket i Vansbro: Ta regnummer på de som spelar högt

Uppdaterad
Publicerad

Det är bland annat kommunalrådet i Vansbro, Stina Munters, som börjat få nog av det höga musikspelandet nattetid. Kommunen har satt upp förbudsskyltar för att polisen ska kunna bötfälla de som åker igenom centrum på natten, men överväger nu att ta in egna vaktbolag för att cirkulera på nattetid.

Kommunpolisen i Vansbro och Malung-Sälens kommuner är införstådd med problemet med stökiga nätter.

– Musikspelandet är ett problem i Vansbro och det kommer nog vara ett problem i hela vårt lokalpolisområde under sommaren, säger kommunpolisen Lowe Hulterström.

Han uppmanar boende att skriva ner registreringsnumret på de fordon som åker omkring och spelar hög musik – och att man ska fortsätta ringa polisen, även om det finns inte någon patrull som kan komma till platsen omgående.

– För då hamnar det åtminstone i vårt händelserapportssystem och får vi regnumret kan vi åtminstone ta ett samtal med föraren, säger Lowe Hulterström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.