Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör länsmusikchefen, David Lundblad, om initiativet och se när Dalasinfoniettan repar med årets Dalasolist-vinnare, Irma Appelgren. Foto: Niki Warden Werning/SVT

Konsertbiljetter lånas ut på Faluns bibliotek

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska konserter i Falun bli mer tillgängliga. För att locka ny publik ska man kunna låna konsertbiljetter på Stadsbiblioteket i Falun gratis.

– Vi har tagit inspiration från andra städer som lånar ut biljetter till musik- och sportevenemang, säger Jonatan Aldén som är kommunikationsstrateg på Musik i Dalarna.

Projektet med att låna ut konsertbiljetter är ett samarbete mellan Musik i Dalarna, Falu kommun och Högskolan Dalarna. Själva utlåningen sker på Stadsbiblioteket eller på högskolans bibliotek i Falun.

Just nu är det bara möjligt att låna biljetter till konserter i Falun.

– Det är i Falun vi primärt anordnar konserter och andra konserter i länet arrangeras av lokala arrangörer. Men vi hoppas att vi kan utöka utlåningen till dom också, säger Jonatan Aldén.

Totalt är det 18 biljetter till vardera konsert som går att låna.

”Vill sänka trösklar” – se mer om utlåningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.