Byggnaden totalförstördes efter nattens brand. Foto: Henric Helander

Kraftig brand i byggvarubutik utanför Idre

Uppdaterad
Publicerad

En byggvarubutik utanför Idre började brinna natten mot tisdagen och totalförstördes. Men elden spred sig inte vidare och ingen person skadades fysiskt. Eftersläckningsarbete pågår fram till cirka klockan tolv.

Larmet kom vid 02-tiden och branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten anlände. Som mest var det cirka 25 brandmän på platsen och räddningstjänstens chef Henric Helander berättar att de fick mycket god hjälp från andra stationer – även från norska brandmän.

– Byggnaden där det startade är totalförstörd, men vi lyckades förhindra spridning till de andra två byggnaderna och brädgården, säger Henric Helander.

Inga personskador

Ingen person skadades fysiskt och vad gäller brandorsaken går det inte att säga något innan polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen.

– Om inte vinden tilltar tror vi att vi kan vara klara med släckningsarbetet här vid lunchtid, och först då kan polisen börja jobba på området, säger Henric Helander, chef på Brandkåren Norra Dalarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.