• Viktigt meddelande:

    Det är en kraftig brand i ett radhus i Stenby i Eskilstuna, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Mora Brandkår

Kraftig kollision mellan MC och minibuss

Publicerad

En minibuss och en motorcykel kolliderade nära Noretbron i Mora på lördagkvällen.

Det var vid halv nio som olyckan inträffade. Tre personer i en minibuss hade kört ut från Solgärdsvägen, samtidigt som en motorcykel med två personer kom från Morahållet. Vid korsningen Noretbron och Solgärdsvägen small det.

– Kollisionen blev väldigt kraftig, minibussen trycktes in cirka en halv meter och motorcykeln blev skrot, berättar Johan Szymanski, räddningsledare vid Mora brandkår.

Föraren av motorcykeln, en man född 1989, hamnade på sidan av vägbanan medan passageraren, en man född 1999 flög omkring 10 meter och kraschade in i vägräcket. Båda skadades svårt. De tre i minibussen klarade sig bra.

– Det fanns ingen ledig ambulans i närheten, berättar Johan Szymanski, räddningsledare vid Mora Brandkår.

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd och det bildades långa köer i båda riktningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer