Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningsledare på plats berättar om läget – ”En person har andats in rök” Foto: Niko Ago/SVT

Villabrand söder om Vika – kraftig rökutveckling

Uppdaterad
Publicerad

En villa har totalförstörts vid en brand i söder om Vika i Falu kommun. En person har förts till sjukhus efter att ha andats in rök.

Larmet om en villabrand i Folkarbyn, söder om Vika, i Falu kommun kom strax före klockan 09 på torsdagen. Enligt inringare ska det då ha brunnit med öppna lågor, uppger SOS Alarm.

Räddningstjänsten finns på plats med flera enheter, även polis och ambulans har varit på platsen.

– Det är en kraftig brand. Vi inleder rökdykning för att försöka bekämpa branden invändigt, uppger Daniel Holmstrand, vakthavande befäl hos Räddning i samverkan strax efter klockan 09.

Vid lunchtid uppger räddningstjänsten att byggnaden inte går att rädda och att man låter villan brinna ner.

– Vi har ändrat inriktning. Vi låter det brinna ner under kontrollerade former, för att minska spridningsrisk. Det är totalskadat, säger Daniel Holmstrand.

En till sjukhus

Inga personer fanns i huset när räddningstjänsten kom på plats. En person har förts till sjukhus med ambulans. Räddningsledare på plats uppger att personen andats in rök och ska kontrolleras på sjukhus.

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

Villan som brinner ligger i Folkarbyn, söder om Vika, i Falu kommun. Foto: Google Earth/SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.