På lung- och reumatologiavdelningen på Västmanlands sjukhus i Västerås är det stor personalrörlighet. Foto: SVT

Sjuksköterska riskerar mista legitimationen

Uppdaterad
Publicerad

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, vill att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd drar in legitimationen för en sjuksköterska som arbetat hos Landstinget.

Redan i december förra året blev sjuksköterskan avstängd från sitt jobb då det fanns misstanke om ”allvarliga brister i dokumentation kopplat till uttag av narkotiska preparat samt misstanke om felaktig hantering av överblivna narkotiska preparat.”

Kvinnans lämplighet som sjuksköterska har sedan utretts av IVO som haft uppenbara problem att få kontakt med henne. I augusti tog IVO hjälp av polisen för att delge henne handlingarna i ärendet. Då fick hon på nytt en kallelse till ett möte och även möjlighet att yttra sig.

Hon kom inte till mötet och hon har heller inte skickat in något yttrande.

Nu har IVO vänt sig till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd och begärt att kvinnans legitimation som sjuksköterska ska återkallas.

” xxx är uppenbart olämplig att utöva yrket”, står det bland annat i IVO:s skrivelse till ansvarsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer