Polisen misstänker: Kvinna knuffades från balkong – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 22 på onsdagskvällen larmades polisen till en lägenhet på Tjärna Ängar i Borlänge. Utanför lägenheten påträffades en kvinna som polisen misstänker blivit knuffad ut från en balkong. En man i 50-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök alternativt försök till dråp.

Vad vid medvetande

Kvinnan var vid medvetande och talbar när polisen kom till platsen. Hon ska ha haft ont i nacken och fått känselbortfall i benen.

Enligt polisen finns det uppgifter om att kvinnan ska ha knuffats ut från balkongen men händelseförloppet är ännu oklart. Man vill heller inte berätta vilken våning som kvinnan föll från.

– Vi vet vilken våning det handlar om men vi vill att det ska framkomma i förhör innan vi kan gå ut med någonting, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen.

– I nuläget är vi på den nivån att det finns anledning att anta att ett brott är begånget och då inleder vi en förundersökning.

Mannen greps i lägenheten

En man i 50-årsåldern greps utan dramatik i lägenheten som kvinnan ska ha fallit från och anhölls under natten.

– Det genomfördes dörrknackning och vi har hämtat in uppgifter från boende i området men jag har inga detaljkunskaper om vad som framkommit där. Det är ganska många förhör som ska hållas innan vi får klarhet i det här, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.