Man och kvinna häktas efter misstänkt mord i Grängesberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern häktades vid Falu tingsrätt på måndagen, på sannolika skäl misstänkt för mord på en man i 35-årsåldern i Grängesberg. En kvinna i 65-årsåldern häktades också, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

– Utredningen är i ett väldigt tidigt skede, men jag bedömer att åklagaren får svårt att styrka att det blir sannolika skäl, eller att hon kommer att dömas för det här, säger kvinnans advokat, Olof Riesenfeld.

Mannen i 35-årsåldern förklaras död på platsen men hans kropp har ännu inte obducerats, så dödsorsaken har inte fastställts. De två nu häktade personerna grips i närområdet strax efter att polisen kommer till platsen.

– Det är förhållandevis gynnsamt att de grips nära brottsplatsen. Redan där har vi det ganska gott. Dessutom har vi gjort vissa beslag som gjort att vi tror och hoppas att vi i slutändan kommer ha en rätt robust bevisning som räcker till åtal och fällande dom, säger kammaråklagaren.

Koppling mellan offer och misstänkt förövare

Enligt åklagaren finns en koppling mellan de misstänkta och mordoffret.

– Det finns en koppling mellan dem. Det blir det vi får utreda, om det finns någon osämja eller vad som gjort att det blivit som det blivit.

Både mannen och kvinnan nekar till brott. Åtal ska vara väckt inom två veckor.

– Nu kommer ett digert utredningsarbete att vidta, säger kammaråklagare Johan Knies.

Starta klippet ovan och hör honom berätta om motivet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Grängesberg

Mer i ämnet