Foto: TT

Liberalerna i Dalarna nominerar Sabuni

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Dalarna nominerar Nyamko Sabuni som ny partiledare. Det stod klart efter förbundsstyrelsens möte på söndagskvällen.

Vid en medlemsomröstning fick Erik Ullenhag flest röster med 48,1 procent jämfört med Nyamko Sabuni på 46,6 procent. Eftersom resultatet var så jämnt tog förbundsstyrelsen hänsyn till hur förbundsstyrelsens ledamöter ställde sig i frågan. Där hade Sabuni klart övervägande majoritet vilket gjorde att valet föll på henne.

–Det har inte varit ett lätt beslut att ta men vi hade bra och konstruktiva diskussioner i styrelsen. Med den jämna rådgivande medlemsomröstningen som grund och hur styrelseledamöterna resonerar så har Nyamko Sabuni ett övertag och vi landar i att nominera Nyamko Sabuni., säger Monica Lundin, ordförande för Liberalerna Dalarna ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Partiledarstriden i Liberalerna

Mer i ämnet