Läkerolfabriken blir bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att den nedlagda Läkerolfabriken i Gävle förvandlas till bostäder.

Det är bostadsföretaget Gavlegårdarna som nu köpt Läkeroltomten av Cloetta. Tomten ska ha kostat  53 miljoner kronor och nu planerar det kommunala bostadsbolaget för ett nytt bostadsområde på tomten.

Det var i december som det sista godiset tillverkades i fabriken och nu är fabriken helt tom. Området är nästan 50.000 kvadratmeter stort och nu ska området börja planeras.

– Det är fanatastiskt att vi kan utnyttja det här spännande området till att bygga bostäder som vi verkligen behöver i Gävle. Nu när man har tagit beslut att fabriken inte ska finnas kvar så tycker jag det är en bra lösning, säger Per Johansson (S), kommunalråd Gävle.

Och Gavlegårdarnas vd, Cathrine Holgersson, är förstås också glad över det nya området.

– Vi kommer att sätta oss ner och titta på vad vi kan behålla och vad vi ska riva. Förhoppningen är 500-600 nya områden. Vi ska förhoppningsvis kunna hitta en plats för skylten också , säger hon och syftar på den Läkerol-skylt som nu sitter på fabriken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer