Har bilen du tänkte köpa ökat i pris eller fick du riktigt bra betalt för ditt gamla åk? Berätta i chatten nedan! Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Långa leveranstider på nya bilar och stor efterfrågan på begagnat – hur påverkas du?

Uppdaterad
Publicerad

Brist på komponenter leder till långa leveranstider för den som vill köpa nytt och en ökad efterfrågan på begagnade bilar. Har du sålt din bil och fått riktigt bra betalt eller dröjer det flera månader innan du får din nya bil? Berätta om dina upplevelser av bilmarknaden!

Långa leveranstider på nya bilar och stor efterfrågan på begagnat – hur påverkas du?

Eva • Jag har skrivit kontrakt före nyår på Yaris Hybrid årets bil och har inte fått något besked om leverans. Lyckligtvis fungerar bilen jag har bra...

Robert Kandell • Vi har just beställt tolv nya elbilar till vårt företag för att minska avgasutsläppen. Men leveranstiderna är mycket långa så vi får dem inte förrän runt nyåret. Det påverkar begagnatmarknaden också, för vi måste ju fortsätta att köra med våra nuvarande bilar tills dess.

Alexander • Om du lägger 90 bud på bilar på en dag och du får 1. Krävs inte ett geni att förstå varför. Ni betalar grovt underpris för bilar och sedan säljer ni dom för grovt överpris... Bilskojare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.