Foto: Jessica Gow/TT

Tvist om demensboende tas upp i fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om ett nytt demensboende i Gagnef har dragits i långbänk. Men på torsdag kan allt få en lösning.

Socialdemokraterna har skapat en allians med Moderaterna och Centern. De hoppas att deras alternativ för ett nytt demensboende spikas i det

Irene Homman (S). Foto: Bodil Ljungberg/SVT

fullmäktigesammanträde som äger rum på torsdagkvällen.

– Jag hoppas verkligen att vi kommer till ett beslut, det handlar inte om vad jag tycker utan att vi ska ta hand om våra dementa som står i kö,  säger Irene Homman (S).

Den något oheliga alliansen vill att det byggs ett samlat demensboende vid Nässjöns strand. Det andra alternativet är att bygga ut demensvården på flera orter i kommunen.

KOSA: Grunden till beslut felaktigt

Lars-Erik Granholm (KOSA) Foto: Bodil Ljungberg/SVT

Kommunal samling som leder kommunen tillsammans med Socialdemokraterna är av en annan åsikt. Man menar att den ekonomiska utredning som ligger till grund för beslutet är felaktig.

– Jag tror att kommunfullmäktige kommer att ta beslut om att återremittera ärendet på grund av stora fel i det beslutsunderlag som är utskickat, säger Lars-Erik Granholm (KOSA)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.