Här hittades kvinnan i ett vattenfyllt gruvhål vid Rällingsberg utanför Långshyttan. Foto: Elina Mattsson/SVT

Långshyttemordet – utredning på närmare 5000 sidor

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Johan Knies hoppas kunna väcka åtal vecka 46 mot de misstänka för mordet på en 62-åriga kvinnan som i somras hittades död i ett gruvhål utanför Långshyttan.

Det var i mitten av juni som kvinnans ska ha mördats och hennes kropp upptäcktes första några veckor senare hittades i ett vattenfyllt gruvhål i Rällingsberg strax norr om Långshyttan. Kvinnan ska ha färdats till platsen i en bil och senare alltså sänkts ner i vattnet.

Läs även: Mordet i Långshyttan – detta har hänt

Kvinna mördad i Långshyttan

Många misstänkta

Utöver att kvinnans kropp hittades i vattenbrynet på platsen, så har också antalet misstänkta – och slutligen häktade – i fallet väckt stor uppmärksamhet. I dagsläget är sex personer häktade misstänkta för själva utförandet av mordet och ytterligare fem personer för inblandning. Trots att många av dem tidigare nekat till brott, så tycks en del ha medgett delar av inblandning i händelsen.

– Det handlar om att man erkänner att man varit på platsen eller i bilen, säger Johan Knies till Expressen.

Har inte hittat mordvapnet än

– Det har börjat och skett i en bil och därefter har det skett utomhus, säger Johan Knies till tidningen och menar att något mordvapen ännu inte återfunnits trots att man eftersökt ett specifikt föremål.

Enligt Expressen skulle åtal väckas under vecka 44, men åklagaren Johan Knies uppger nu för SVT Nyheter Dalarna att han måste begära om förlängning och hoppas istället kunna väcka åtal vecka 46.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet