Länsstyrelsen Dalarna – Storsatsning på ombyggnad av Rämshyttan

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att ge Rämshyttans Turistgård, mellan Borlänge och Ludvika 760.000 kronor i bidrag för en omfattande ombyggnad.

Totalt satsas över tre miljonerkronor på ombyggnaden, varav 25 procent är statligt stöd, godkänt av länsstyrelsen.

När ombyggnaden är klar, ska det finnas 18 moderna lägenheter för uthyrning, varav fyra är handikappanpassade. Det ska satsas i café och restaurang och i en rad aktiviteter, bland annat barnskidbacke med lift, spår för längdskidor, skridskor, fiske, tennis samt bad och kanot, skriver Länsstyrelsen Dalarna i ett pressmeddelande.

Rämshyttans Turistgård AB ägs av Josef Kippes från Grebenhain i Tyskland. Han har flyttat till Rämshyttan tillsammans med sin fru, son och sonhustru för att driva anläggningen i Rämshyttan.

-För mig och min hustru Angelika är detta en gammal ungdomsdröm. Nu när barnen är stora kan vi förverkliga den i Dalarna, säger Josef Kippes.

Ägarfamiljen kommer i första hand att satsa på den tyska marknaden.

Rämshyttans Turistgård byggdes 1918 och var ett av de första vandrarhemmen i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.