Larm om drunkning i Dalälven

Uppdaterad
Publicerad

SOS larmades vid 15-tiden om ett drunkningstillbud i Dalälven i Vansbro kommun. En vuxen man hittades i vattnet efter en sökinsats. Hjärt- och lungräddning inleddes, men mannen avled av skadorna.

SOS larmades om ett drunkingstillbud i Västerdalälven i Mellanborg. Två personer badade i älven enligt polisen, varpå den ena försvann i vattnet. Räddningstjänsten från Rättvik och Vansbro åkte till platsen. Ambulans och ambulanshelikopter kallades dit, liksom dykare.

Vid 16-tiden hittades en medvetslös person i vattnet. Den andra personer tog sig upp ur vattnet enligt polisen. Hjärt- och lungräddning påbörjades, men senare konstaterade en läkare på plats att mannen avlidit.

Räddningstjänsten har sökt av vattnet med hjälp av båt. Inledningsvis fanns det uppgifter om att fler personer försvunnit i vattnet. Det stämmer mest troligt inte.

– Vi har fått upp en person. Det är väldigt oklart om någon fler försvunnit över huvudtaget, säger räddningsledaren.

Mannen är inte identifierad ännu. Polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.