Det ligger tomater över hela Myntgatan efter olyckan i viadukten. Foto: Jennifer Howgate/SVT

Lastbil med tomater i krasch – ”Det blev ketchup av alltihop”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 08.35 fick polisen in ett larm om att en tomatleverans gått snett på Myntgatan, vid Dalateatern, i centrala Falun.

– Senast klockan 08.43 fick vi senaste rapporten av patrullerna om att det är helt stopp i trafiken, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Det ska enligt polisen vara en lastbil som skulle leverera tomater som körde fast i viadukten då fordonet varit för högt.

– Det ligger tomater över hela gatan, det blev ketchup av alltihop, säger Dangardt.

”Det blev ketchup av alltihop”, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson Foto: Jennifer Howgate/SVT

Det ska inte ha uppstått några personskador i samband med olyckan. Bärgare är på väg till platsen, och under tiden hålls vägen stängd i båda riktningarna.

– Vi har två patruller där och åtminstone en av dem stannar och dirigerar om trafiken, sade Dangardt till SVT Nyheter Dalarna vid 9-tiden.

Ingen påverkan på järnvägstrafiken

10.17 meddelade polisen att det återstod tio minuter kvar av bärgningsarbetet. Trafikverket var också på plats för att inspektera skadorna på bron.

– Våra inspektörer bedömer att det inte blir någon påverkan på järnvägstrafiken efter det inträffade, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.