Olyckan inträffade i höjd med Långsjön på riksväg 50 norr om Ludvika Foto: SVT Design

Lastbil skyltad med farligt gods krockade med plogbil

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SOS Alarm har en lastbil med farligt gods krockat med en plogbil på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika på tisdagsmorgonen.

Larmet kom in klockan 05.27 och polisen kallades till olycksplatsen vid Långsjön tillsammans med sex enheter från räddningstjänsten och två ambulanser. Enligt inringaren var lastbilen skyltad med naturgas i lasten, men trycktanken ska inte ha skadats.

Tanken var tom

Vid klockan 06.00 kom polisen med lugnande besked.

– Tanken var tom vid olyckstillfället, men den hade tidigare innehållit metangas, uppger Jan Materne, vakthavande befäl.

– Enligt uppgifterna till mig har förarna inte drabbats av allvarligare skador, men jag har inga fler detaljer än så kring skadeläget, fortsätter Materne

Vägen avstängd

Vägen är avstängd under tiden som räddningsarbetet pågår. Enligt räddningstjänsten har man vid 06.30 fått undan plogbilen från vägen och bärgare är på väg för att få bort även lastbilen.

– Efter det får vi se var bärgaren säger, än har vi ingen prognos för när trafiken kan släppas på , säger Daniel Holmstrand, inre befäl hos räddningstjänsten Dala Mitt.

Vid 07.30 har trafiken släppts på i båda riktningar, dock med begränsad framkomlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.