Lill-Babs besökte senast Malungsfors 1959 på Ryaträffen då hon satte nytt publikrekord. Foto: TT Nyhetsrbyrån/arkiv

Lill-Babs till Malungsfors i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Malungsfors Visfestival firar i sommar 10-års jubileum och nu är det klart att Barbro Svensson, mer känd som Lill-Babs, kommer.

För fler nyheter i ditt område – gilla gärna SVT Nyheter Dalarna på Facebook

Vi kunde tidigare berätta att Lasse Berghagen är klar för visfestivalen i Malungsfors i Västerdalarna. Också Lill-Babs kommer i sommar.

– Lill-Babs är en av de mest önskade artisterna av vår publik sedan starten av festivalen. Vi har varit nära att boka henne ett par gånger nu men tyvärr har det alltid kommit något emellan. Därför är det extra kul med denna speciella bokning nu, säger Johan Eriksson, bokningsansvarig och grundare av festivalen.

– Lill-Babs besökte senast Malungsfors, eller rättare sagt Ryaträffen, 1959 där hon satt ett nytt publikrekord så vi hoppas naturligtvis på en repris nästan 60 år senare. Detta är enda tillfället när man kan se både Lill-Babs och Lasse Berghagen på samman scen i sommar, avslutar Johan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.