Eleverna i Mockfjärd: ”Vi ska kämpa för Sverige med kärlek”

Uppdaterad
Publicerad

”Vi är starka tillsammans”, ”kämpa Sverige” och ”vi måste stoppa IS innan det blir försent!” Det är några av parollerna från elever på Mockfjärdsskolan efter terrordådet på Drottninggatan, som ritat teckningar och skickat till statsminister Stefan Löfven.

Löfven tackar i ett svar till eleverna i 6B för hälsningarna och berättar att arbetet mot terrorismen står högt på agendan, i synnerhet efter terrordådet i april, i Stockholm;

”Tack för era brev och teckningar efter attacken i Stockholm den 7 april. Det var en sorgens dag och jag tänker på dem som förlorade någon de älskar. Ni skriver att vi är starka tillsammans och att vi ska kämpa för Sverige med kärlek. Jag är övertygad om att vår sammanhållning är starkare än de krafter som vill slita oss isär”

Statsminister Stefan Löfven fortsätter därefter att skriva att regeringen gör vad de kan för att förebygga att likande händelser inträffar igen:

Vi i regeringen vill att alla ska känna sig trygga i Sverige och arbetar för att förhindra att något liknande händer igen, bland annat har vi i regeringen diskuterat med flera partier i riksdagen hur vi kan bekämpa terrorismen. Vi ger också mer pengar till Polisen. Tack igen för era brev”, skriver Stefan Löfven i brevet till eleverna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.