”Att stå här där jag började som pojkspelare. Det är stort, det är fantastiskt”, sa en tårögd Mats Lusth, Moratränare, i C More efter att ha besegrat Leksand i kvalet till SHL. Foto: Ulf Palm/TT

Lusth blir kvar i Mora: ”Fantastiskt att få komma hem”

Publicerad

Mora IK förlänger kontraktet med huvudtränaren Mats Lusth ytterligare ett år. Lusth tog över tränaransvaret i klubben inför ödesmatcherna mot Leksand som Mora gick segrande ur.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora. Jag har varit härifrån länge nu och att få komma tillbaka och jobba som huvudtränare, det har alltid varit en av mina drömmar att få göra det, säger Lusth till klubbens hemsida.

Lusth har tidigare haft huvudansvaret i bland annat Malmö, franska Grenoble och Kristianstad. Kontraktet är skrivet på ett år med möjlighet till förlängning ytterligare ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.