Det var på kvällen den 12 juli som polisen larmades till ett bostadsområde i västra Grängesberg. Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen som slutade med att en man i 35-årsåldern knivskars till döds. Foto: Helena Wrete, SVT

Man åtalas för mord – ska ha knivskurit annan man till döds i Grängesberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern som tidigare häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en man i 35-årsåldern i Grängesberg i juli, åtalades på måndagen vid Falu tingsrätt.

Det var på kvällen den 12 juli som polisen larmades till ett bostadsområde i västra Grängesberg. Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen som slutade med att en man i 35-årsåldern knivskars till döds.

En man i 55-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern anhölls och häktades, mannen på sannolika skäl misstänkt för mord och kvinnan för medhjälp till mord. Kvinnan släpptes mot åklagarens önskan ur häktet den 10 september.

Misstänkt mord i Grängesberg 2019

Den åtalade mannen ska enligt åklagaren ha stuckit en kniv i bröstet på offret. När räddningstjänst kom till platsen var mannen redan avliden.

Mannen åtalas nu för mordet. Kvinnan, som senare avskrevs från misstankarna om medhjälp till mord, åtalas misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Hon ska enligt åtalet ha kört den åtalade mannen från platsen i bil efter händelsen.

Både mannen och kvinnan nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Grängesberg 2019

Mer i ämnet