Man knivhöggs i centrala Falun – misstänkt gärningsman har anhållits

Uppdaterad
Publicerad

En man har fått föras till sjukhus efter att ha knivhuggits på Sturegatan i centrala Falun. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

Det var vid fyratiden på onsdagseftermiddagen som en man i 20-årsåldern sökte hjälp av personer som vistades utomhus i anslutning till en lekplats på Sturegatan. Mannen hade knivhuggits i ben och knä och polis och ambulans kallades till platsen.

– Den här händelsen har sysselsatt många polispatruller och utredningsarbetet är omfattande och pågående, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen.

Mannen ska ha knivskurits utomhus och en rad vittnen har hörts om händelsen, många ska ha befunnit sig på platsen där offret dök upp, bland annat barn.

Händelsen rubriceras som grov misshandel men ingen misstänkt hade sent på onsdagskvällen frihetsberövats.

– Vi har en man anhållen i sin frånvaro, säger Stefan Wickberg.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Tidigt skede

Under torsdagsförmiddagen letar polisen efter mannen som är anhållen i sin frånvaro. Samtidigt kunde förundersökningsledaren Kristian Leijon berätta mer om tillståndet för den skadade mannen.

– Han har inte livshotande skador.

Vad kan ni säga om motivet bakom knivskärningen?

– Det här är helt färskt och utredningen pågår. Det är i ett tidigt skede och vi måste få veta mer i detalj vad som hänt, säger Kristian Leijon.

Vid lunchtid på torsdagen anträffas den misstänkte gärningsmannen och frihetsberövas. Det rör sig om en man, också han i 20-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.