Mordmisstänktes advokat: ”Min klient kunde inte stå emot kraften som uppstod i närkampen”. Foto: SVT

Man knivskars till döds i Grängesberg – nu startar rättegången

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man knivskars till döds i Grängesberg i somras. Nu startar rättegången mot en man i 55-årsåldern som står åtalad misstänkt för mord och en kvinna i 65-årsåldern som misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Det var på kvällen den 12 juli som en 34-årig man knivskars till döds i ett bostadsområde i västra Grängesberg. Flera personen ska ha blivit vittnen till händelsen.

De två personer som nu står åtalade, en man i 55-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern, greps samma kväll och de anhölls och häktades, misstänkta för mord. Kvinnan avskrevs senare från de brottsmisstankarna och står nu åtalad misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Misstänkt mord i Grängesberg 2019

Rättegången inleds

Under måndagen inleds rättegången i Falu tingsrätt. Rättegången är planerad till åtta rättegångsdagar och sista rättegångsdag är planerad till den 9 januari.

Hör mannens advokat och åklagaren i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Grängesberg 2019

Mer i ämnet