Foto: SVT Grafik

Man misshandlad och rånad – gärningsmän flydde i golfbil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern har blivit rånad på sin mobiltelefon på Sportfältet i centrala Borlänge. Efteråt försvann förövarna i en golfbil.

Mannen såg fyra till fem unga män komma körandes i en vit golfbil över fältet och ska ha tagit upp sin mobiltelefon för att filma eller fotografera dem. Männen i golfbilen upptäckte detta och körde fram till mannen.

Slogs till marken

Den äldre mannen ska ha blivit sparkad och slagen till marken innan angriparna ryckte åt sig mobiltelefonen och körde iväg med golfbilen. Allt ska ha gått mycket fort och mannen har haft svårt att lämna några närmre signalement på gärningsmännen.

Patruller söker i området – sågs i övervakningskamera

Enligt polisen ska golfbilen ha haft triangelskylten för långsamtgående fordon baktill och försvunnit i riktning mot Tjärna Ängar.

Polisen söker efter golfbilen och de misstänkta i området. Vid 21-tiden meddelande polisen att man hade sett golfbilen i en övervakningskamera. Då färdades tre personer i den.

Enligt ett anonymt tips kan fordonet vara ett av dem som kommunen använder för renhållningsarbete.

Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.