Vinnare av månadens bild för december månad. Bilden är tagen den första december 2021 i Nusnäs. Foto: Privat: Anne-Lie Järheim

Månadens bild: Båthusen vid Siljan

Publicerad

Vid varje månadsskifte utlyser vi på SVT Dalarna en fototävling där ni får skicka in era bilder från Dalarna. Två finalister duellerade i en omröstning på Instagram, där ni korat Anne-Lie Järheim från Nusnäs till december månads vinnare.

Hej Anne-Lie, det är du som är månadens vinnare! Hur känns det?

– Herregud, det känns jättekul. You made my day!

Månadens omslagsbild

Kan du berätta lite om bilden?

-  Det är över båthusen vid Siljan här i Nusnäs. Jag älskar att vara där nere vid vattnet, så jag passade på att ta den här bilden över båthusen.

Det ser riktigt fint ut, tar du mycket bilder?

– Ja, det gör jag. Jag brukar alltid ta mycket bilder då jag är ute och promenerar eller på barnbarnen.

Hur startade ditt intresse för fotografering?

– Jag har börjat att fotografera mycket mer nu på senare år, det funkar så smidigt att ta med mobilkameran. Den har du alltid i fickan.

Du tog bilden som kommer pryda vår Facebooksida under november –  kommer du fortsätta att skicka in bilder?

-  Ja men absolut!

Tack till alla som skickade in bilder, och ett hedersomnämnande till Eva Löfqvist vars bild över Väsadammen, söder om Älvdalen ställdes mot Anne-Lie Järheim bild i finalomröstningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet