En kväll vid elden – vinnaren av majs Månadens bild. Foto: Kristin Nylund Bolen

Månadens bild: En kväll vid elden

Uppdaterad
Publicerad

Vinnarbilden som ska pryda vår Facebooksida i maj har utsetts. Kristin Nylund Bolen tog bilden vid sin husvagn i byn Dalstuga.

Kristin Nylund Bolen bor till vardags i Linghed utanför Falun. Men när tillfälle ges tillbringar hon tid i husvagnen som står uppställd i byn Dalstuga vid sjön Amungen i Rättviks kommun. Det var där hon var med familjen när hon tog månadens vinnarbild en kväll i april.

– Bilden är tagen precis utanför husvagnen, precis vid vattnet, berättar hon när vi ringer upp för att berätta att hennes bild utsetts till månadens vinnare.

Månadens omslagsbild

– Men vad roligt, vad glad jag blir, säger hon om vinsten.

”En leva-i-nuet-stund”

Bilden föreställer Kristins son och en person sonen ser upp till.

– De gjorde en eld där en kväll och de satt där och bara myste. Det var verkligen en ”leva i nuet-stund”. Jag smyger faktiskt när jag tar bilden, berättar Kristin.

Hon berättar också att smultronstället vid Amungen är ett perfekt ställe att vara på nu i coronatider.

– Det är jättebra att vara där nu. Vi är väldigt för oss själva där ute på en udde. Och så naturen och vyerna runtomkring som är fantastiska, berättar Kristin Nylund Bolen som älskar att fotografera både med mobilen och med vanlig systemkamera.

Den fina bilden på killarna vid elden får pryda SVT Dalarnas Facebooksida under maj.

Den andra finalisten

Vinnarbilden utsågs på vårt instagramkonto (svtdalarna) där ni som följer oss röstade fram bilden som vinnare. Den andra finalisten den här månaden var Gunilla Ågren Håll som skickat in en fin bild på sin den spegelblanka Dalälven.

Tack till alla er som bidragit och skickat in bilder till tävlingen!

Vi ser fram emot nästa månadskifte och era fina bilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet