Ett norrsken över sjön Gimmen i Gangnef kommun röstades fram till månadens bild över september månad. Foto: Fredrik Stjärna

Månadens bild: Norrsken över sjön Gimmen i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Vid varje månadsskifte utlyser vi på SVT Dalarna en fototävling där ni får skicka in era bilder från Dalarna. Två finalister tävlade i en omröstning på Instagram, där tittarna korade Fredrik Stjärna 34 år från Borlänge till september månads vinnare med 57% av rösterna över Thomas Blanck som kom på en andraplats med 43%.

Hej Fredrik, du har tagit månadens bild, hur känns det?

– Spännande! Va kul!

Månadens omslagsbild

Kan du berätta lite om bilden?

– Vi var vid familjens sommarstuga i Gagnefs kommun vid sjön Gimmen. Jag stod nere på bryggan en jättefin kväll när jag såg himlaspelet. Så jag sprang upp till huset för att hämta mobiltelefonen och tryckte av några bilder.

En riktigt tjusig bild. Tar du mycket bilder?

– Egentligen inte. Det har varit ett lite av och på intresse. Men mobilkamerorna har blivit så pass bra nu förtiden så man behöver ju inte ha med sig nån speciell kamera ut, så jag har fått några bra bilder genom åren.

Du tog bilden som kommer pryda vår Facebooksida under september–  kommer du fortsätta att skicka in bilder?

– Det tänker jag. Om jag hittar något vackert.

Tack till alla som skickade in bilder, och ett hedersomnämnande till Thomas Blanck vars vybild över Tällberg ställdes mot Fredrik Stjärnas bild i finalomröstningen.

Thomas Blancks bild över Tällberg under en kräftskiva i augusti kom på en hedervärd andraplats i omröstningen på instagram. Foto: Thomas Blanck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet