Bilden är tagen med en så kallad lensball vid sjön Varpan i Falun, på väg mot Bergsgården. Foto: Mattias Disby

Månadens bild: Solnedgång genom kristallkula

Publicerad

Vi har gått in i oktober och månadens bild har utsetts. Mattias Disby tog av en slump vinnarbilden av en magisk solnedgång genom en kristallkula.

Mattias Disby har tagit oktober månads vinnarbild. SVT Nyheter Dalarna ringer honom för att berätta att han vunnit med bilden av en solnedgång över sjön Varpan i Falun med en kristallkula som reflekterar solnedgången.

– Åh, vad roligt! Jag är så himla nöjd med bilden, säger han.

Månadens omslagsbild

Kristallkulan på bilden är en så kallad ”lensball”, en kula som reflekterar motivet och som Mattias nyligen köpt för att använda vid fotografering.

– Jag är amatörfotograf och har ingen utbildning, jag gör det för att jag tycker det är roligt, berättar han.

Bilden kom till av en slump

Just den här bilden kom faktiskt till helt av en slump, egentligen var det något annat som skulle fotograferas.

– Jag var egentligen på väg till Falu gruva för att fota solnedgången där, men när jag kom dit visade det sig att jag inte hade något minneskort i kameran, så jag fick åka hem och hämta det. Då kom jag på att klockan blivit för mycket och att jag missat solnedgången vid gruvan , så jag tänkte att äh, jag åker väl till Varpan istället då, där kan man se solnedgången lite längre och jag kom dit precis i rätt tid när det var alldeles rosa, berättar han.

Magisk bild tycker vi på redaktionen och därför kommer bilden av den rosa solnedgången att pryda SVT Nyheter Dalarnas Facebooksida under oktober.

Tack till alla som bidragit och skickat in sina bilder till tävlingen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Månadens omslagsbild

Mer i ämnet