Marsvin räddat längs riksväg 69

Uppdaterad
Publicerad

Frusen men vid liv. Så hittades marsvinet längs bilvägen. Kanske har någon försökt göra sig av med det. Eller så letar kanske någon just nu efter sin försvunne lille familjemedlem.

På juldagen när familjen Löfberg var ute på promenad hittade de ett litet marsvin i snön längs riksväg 69 i Falun. Han var då frusen och helt stel. Sen dess har marsvinet, som döpts till Finn flyttat in i stugan. Och familjens katt Puff, som är lite väl nyfiken på tillskottet, får hålla till i sovrummet.

– Finn har det bra, men han får passa sig för vår katt som är på jakt efter honom. Därför går det inte att ha kvar marsvinet här, säger Helena Löfberg.

Dalarna – marsvinet Finn

Helena har en teori om att marsvinet tillhör någon familj på julledighet som stannat vid vägen för en kisspaus och att ett barn då har råkat släppa ut marsvinet. Hennes man Leif Löfberg tror tvärt om att någon har försökt göra sig av med djuret.

– Nej det tror inte jag. För det är någon som har brytt sig om honom det märks. Det här är ett riktigt sällskapsdjur och min dröm är att han ska hitta sitt hem. För det är säkert ett litet barn som är ledsen, säger Helena.

Helena har anmält till polisen och lagt ut en annons på Blocket. Många har hört av sig och vill ta hand om Finn tills dess att hans riktiga hem hittas. Men familjen har beslutat att lämna Finn till ett tillfälligt hem för djur.

– Vi gör så tills vidare och hoppas att ägaren hör av sig. Annars kanske Finn får flytta in till en ny familj så småningom, säger Helena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – marsvinet Finn

Mer i ämnet