Ordförande i kyrkofullmäktige: ”Måste kanske slås ihop med annan församling” Foto: Henrik Montgomery / TT & Sofie Lind/ SVT

Kyrkovalet: Lima-Transtrand måste hitta tio nya kandidater – ”Det är lite kris”

Uppdaterad
Publicerad

Nomineringarna till årets kyrkoval har öppnat och där man i Lima-Transtrands församling nu måste hitta flera personer till sin samlingslista. Tio ledamöter saknas idag – och gör att församlingen i värsta fall riskerar att slås ihop med någon annan församling.

– Det hade inte varit det optimala tycker jag, säger Barbro Samuelsson som är nuvarande ordförande i kyrkofullmäktige i Lima-Transtrands församling.

På grund av flera orsaker – däribland dödsfall – så saknar församlingen ett tiotal personer till fullmäktige.

Församlingen är en av de som valt en gemensam samlingslista istället att ha listor för flera olika partier, men nu när nomineringarna öppnats inför kyrkovalet så måste listan fyllas på. Och det är snabbt.

Det är i april som listan fastställs inför årets kyrkoval den 19 september, och där flera platser måste fyllas. Därför eftersöks nu raskt personer som kan tänka sig att bli ledamöter eller ersättare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.