Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder inifrån restaurangen och hör livsmedelsinspektören berätta vad de hittade vid inspektionen. Foto: Borlänge kommun, Gunilla Wikström/SVT

McDonalds i Kupolen håller stängt på grund av råttor i soprummet

Uppdaterad
Publicerad

Hamburgerrestaurangen McDonalds i Kupolen i Borlänge stängde den 23 november efter fynd av råttbajs i avfallsutrymmet. Enligt kommunens livsmedelsinspektör var det restaurangens eget beslut att stoppa verksamheten.

– Om vi hade hittat råttspillningen inne i köket eller restaurangdelen så hade det kunnat leda till ett annat beslut, men vi såg inga tecken på gnagare där. Nu blev det mer av ett uppföljningsärende, berättar livsmedelsinspektören Mattias Nolåkers.

Borlänge Tidning var först att skriva om restaurangens stängning.

McDonalds: ”Försiktighetsåtgärd”

McDonalds presschef Henrik Nerell skriver till SVT Dalarna att problemet med skadedjur upptäcktes för första gången i september, och att restaurangen har stängts som en försiktighetsåtgärd nu när skadedjuren har kommit tillbaka.

Situationen hanteras i dialog med fastighetsägaren och under tiden får personalen jobba på grannrestaurangen på Norra Backa i Borlänge.

Andra restauranger öppna som vanligt

Kupolens centrumchef Sofie Källgren skriver i ett mejl till SVT att övriga verksamheter i Kupolen inte berörs av händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.