Melodifestivalen till Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Leksand blir återigen värd för Melodifestivalen när tävlingen avgörs nästa år. Det är fjärde gången en deltävling hålls i Leksand.

– Det känns jättekul, det är ju ett av de största eventen som finns i Sverige, säger Göran Wigert, kommundirektör i Leksand.

Senaste gången en deltävling hölls i Leksand var 2012, då Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi höll i arrangemanget.

Melodifestivalen i Leksand

Melodifestivalen 2019 startar i Göteborg 2 februari och kommer till Leksand 16 februari.

– Det är en perfekt tid för oss, precis innan Vasaloppet, säger Göran Wigert.

Vad är det Leksand har som gör att tävlingen återkommer?

– Dels är det bra förutsättningar, vi har en bra arena, det är kanske nummer ett, sen finns det bra boende, och en tredje bidragande orsak är att artister och produktionen från SVT har trivts här tror jag, säger Göran Wigert.

Leksands kommun betalar inte för att få evenemanget till Leksand, däremot köper kommunen 1500 biljetter för 300 000 kronor så att de av kommunens anställda som vill se genrepet ska få möjlighet att göra det.

I nästa års upplaga av tävlingen kommer totalt 28 bidrag att tävla mot varandra varav 14 väljs ut av en jury. Resten väljs ut av SVT och sitter du på vad du tror kan vara ett vinnande bidrag så har du till den 17 september på dig att skicka in ett låtförslag.

Tidigare deltävlingar i Dalarna

2002 Falun

2006 Leksand

2009 Leksand

2012 Leksand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Leksand

Mer i ämnet