”Han är verkligen ett föredöme för andra ungdomar”, säger Tusses klassmentor Karl Axelsson. Foto: Ann-Louise Julin, SVT

Melodifestivalvinnaren Tusse firas på skolan i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

I lördags utsågs Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest, och som överlägsen vinnare och publikfavorit stod Tousin ”Tusse” Chiza, som kommer från Tällberg i Dalarna. Under måndagen firades han av klasskompisarna.

På skolan i Borlänge, där Tusse går på gymnasiet, har man under dagen firat med bubbel och snacks. Med pyntat rum, ballonger och banderoll, så lyckades klassen få några minuter med honom i morse.

– Vi har hurrat och gratulerat, och vi hann ge honom ett lycka till innan han skulle vidare.

– Han är verkligen ett föredöme för andra ungdomar. Det är så kul att han tog sig tid och han tackade så mycket för alla som hade röstat på honom, säger en sprudlande glad Karl Axelsson som är mentor för Tusses klass.

Skolans rektor Anna Ek tycker att det har varit roligt att få följa Tusses utveckling:

– Det är fantastiskt roligt att ha en elev som man får följa, och se hur han har utvecklats. Man är otroligt stolt över att ha Tusse på våran skola, säger hon.

– Vi var ju superglada! Det var så självklart att han skulle vinna, men samtidigt var man ju sjukt nervös, säger Johanna och Adrian som tillsammans med klasskompisarna såg finalen i lördags.

– Han sprider så bra stämning! Han verkligen ser alla. Vi har ju distansundervisning nu, så vi ser ju inte varandra så mycket, men vi saknar honom här på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.