Moderaternas medlemmar i Falun ser ut att sakna förtroende för Mikael Rosén. Han hamnade på en sjätteplats i provvalet till kommunlistan. Foto: Bodil Ljungberg, SVT

Mikael Rosén (M) lämnar i förtid

Uppdaterad
Publicerad

Det moderata oppositionsrådet i Falu kommun, Mikael Rosén, lämnar sitt uppdrag i förtid.

I en skrivelse till Falu kommun meddelar han att han från den 1 april lämnar de uppdrag han erhållit från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, men att han behåller sin plats i kommunfullmäktige.

Han motiverar sitt beslut med att han vill ge sin efterträdare möjlighet att komma in i arbetet i tid inför valet. Mikael Rosén har varit heltidspolitiker i Falun i 15 år, både som kommunalråd och som oppositionsråd.

När kommunlistan inför höstens val fastställdes för ett par veckor sedan flyttades Mikael Rosén ner till femte plats. Nytt toppnamn blev Veronica Zetterberg från Klockarnäs utanför Enviken.

Veronica Zetterberg är moderaternas nya toppnamn i Falu kommun. Foto: Privat

Mikael Rosén har tidigare sagt till SVT Dalarna:

– Jag får vara nöjd med att ha haft förtroendet att vara heltidspolitiker i 15 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.