Insatsledare Patrik Åkerlund Foto: SVT

Militär med i sökandet efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den försvunna kvinnan i Avesta fortsätter.

– Vi söker i ett ganska stort område, men lägger mest krut i det område där hon senast sågs, säger insatsledare Patrik Åkerlund.

Det var vid 15-tiden på söndagen som den 86-åriga kvinnan försvann från sitt hem i Östra strandmora utanför Avesta. Det var anhöriga som slog larm sedan hon inte kom hem som hon skulle.

Polis med hundar, en polishelikopter, orienterare och Missing People sökte efter kvinnan under kvällen och natten. Under måndagsmorgonen fortsätter sökandet, nu också med en pluton från militären och fler frivilliga. En sambandscentral har upprättats i Östra stranmora bystuga.

– Vi har goda chaner att hitta henne vid liv, men för varje timme så blir läget allt mer kritiskt, säger insatsledare Patrik Åkerlund.

Sökandet har fokus på ett område mellan Näs bruk i öster och sjön Brillingen i väster med Räfsbo och Långsjön i norr som övre gräns.

Med i sökandet är flera bybor där alla i princip känner varandra. En av byborna som vill vara anonym berättar att han letat fram till klockan 05 på måndagsmorgonen. Vid tiotiden var han tillbaka för att elda i bystugan.

– Vi är väldigt oroliga för henne, men vi har hoppet kvar, sa han till SVT Nyheter Dalarnas reporter Sayna Mostofizadeh. 

Kvinnan bar vid försvinnandet en röd jacka och en randig mössa. Polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.