Misstänkt bedragare ska ha lurat till sig lyxbil och sålt hästar som inte var till salu

Uppdaterad
Publicerad

Gång på gång försäkrade den misstänkte mannen att pengar som han tagit emot för hästar och en Tesla skulle betalas tillbaka. När återbetalningarna aldrig genomfördes kopplades polisen in. Nu åtalas en man i 30-årsåldern från Dalarna för flera fall av bedrägeri.

Mannen misstänks för tre fall av bedrägeri, två fall av grovt bedrägeri och för försök till grovt bedrägeri i ett fall. Bland annat ska mannen ha försökt förmå en bilfirma att lämna ut en Ferrari värd två miljoner kronor genom att låtsas företräda ett bolag som han inte hade någon koppling till. Han ska också ha leasat en Audi värd nästan 800 000 kronor i ytterligare ett företags namn.

I två fall har han tagit emot totalt cirka 215 000 kronor för två olika hästar som han inte hade rätt att sälja. När det avslöjades att han inte kunde sälja hästarna försäkrade han köparna gång på gång att pengarna skulle betalas tillbaka men så skedde aldrig.

Mannen själv nekar till brott och säger i förhör att han ämnar betala tillbaka alla pengar som han är skyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.