Foto: Patrik Qviberg

Man som misstänktes för mord på camping släppt – osäkert om brott begåtts

Uppdaterad
Publicerad

Den 50-årige man som anhölls i tisdags misstänkt för mord på en campingplats i Sälenområdet har släppts på fri fot.

– Vi ska nu undersöka om det överhuvudtaget har begåtts ett brott, säger åklagaren Kristofer Magnusson.

Det var i tisdags som en kvinna påträffades död i en stuga på campingplatsen. En 50-årig man som är anhörig till kvinnan larmade själv om det inträffade, han greps därefter och anhölls misstänkt för mord.  

Platsen spärrades av, tekniska undersökningar gjordes, mannen nekade till brott och på fredagsförmiddagen beslutade åklagaren att häva anhållandet.

– Omständigheterna har ändrats främst genom den tekniska undersökningen och den rättsmedicinska undersökningen. Misstankarna har inte avskrivits men vi ska nu se om det överhuvudtaget har begåtts ett brott, säger åklagaren Kristofer Magnusson som leder förunderökningen.

Mannen är alltså formellt fortfarande misstänkt men är släppt på fri fot.

– Den rättsmedicinska undersökningen är inte helt klar och det kan bli fler förhör med mannen innan det fattas nya beslut i förundersökningen, säger Kristofer Magnusson till SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.