Här grips en av de misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Ann-Louise Julin

Misstänkt föremål i Borlänge vid polishuset – här griper polisen en person

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet har oskadliggjorde det misstänkta föremålet i Borlänge under tisdagskvällen. Två personer greps misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det genomförs förhör och liknande och bilen ska även genomgå en teknisk undersökning, för att se om det finns andra saker av intresse i den, säger Gabriel Henning, presstalesperson på Polisen.

Vad betyder det att föremålet har oskadliggjorts?

– Det betyder att det inte är farligt längre, men vad de kunnat gjort för skada det vet jag inte, säger Henning och meddelar att samtliga avspärrningar i Borlänge tagits bort, förutom kring den specifika bilen.

– Den ena personen har jag inga uppgifter om, men den andra greps utomhus under eftermiddagen, säger Gabriel Henning.

Två anhölls under kvällen – en misstänkt för andra brott

Senare under tisdagskvällen anhölls två personer, den som greps i Borlänge centrum och ytterligare en person.

– En anhölls igår kväll, sen var det ytterligare en som anhölls, men den personen var redan anhållen för andra brott, berättar Stefan Wickberg, presstalesperson hos polisen på onsdagsmorgonen.

Se klippet ovan när polisen griper personen för förberedande till allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.