Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under den första kvalmatchen mellan Mora IK och Södertälje SK fick en supporter en stickskada ute på parkeringen. Inför andra kvalmatchen, som också spelas i Mora, stärks säkerheten på arenan. Foto: Carina Johansen/TT

Misstänkt misshandel efter hockeymatch i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Efter kvartsfinalmatchen i lördags mellan Mora IK och Södertälje SK anmälde en man att han fått en stickskada i ryggen.

Under den andra kvartsfinalen väljer nu Mora IK att stärka säkerheten i arenan genom bland annat visitering av alla besökare.

– Alla ska känna sig säkra till och från våra matcher, säger tillförordnade klubbchefen Peter Masuhr.

Det var efter matchen i Mora på lördagskvällen som bråk uppstod utanför arenan och där mannen, enligt polisen, ska ha trott att någon sparkat honom i ryggen. När han sedan kom till sin bil upptäckte mannen att han blödde och tog sig till sjukhus.

Väl på plats konstaterades det att mannen, som Mora IK fått bekräftat var en Södertälje-supporter, fått en stickskada i ryggen.

En anmälan om grov misshandel har upprättats och i nuläget finns ingen misstänkt för händelsen.

Håller hejarklackarna åtskilda

Mora IK skriver på sin hemsida att klubben ser allvarligt på händelsen och stärker därför säkerheten på arenan inför den andra kvartsfinalen som spelas på måndagskvällen i Mora.

Alla besökare kommer att visiteras i entrén – och åskådarna på ståplats, både borta- och hemmaklacken, kommer att hållas åtskilda. De på ståplats kommer inte heller kunna röra sig fritt i arenan under matchen.

”Vi har ansvar för det som händer inne – och för det som händer utanför” – hör mer i klippet om vad tf klubbdirektör i Mora IK säger om den skärpta säkerheten på arenan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.