Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter och polisen på plats i Horndal. Foto: Niko Ago/SVT

Misstänkt mord i Horndal – person hittad död i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits misstänkta för mordet på en person som hittades död i Horndal i Avesta kommun på torsdagen. Under söndagen så häktades mannen i 30-årsåldern.

Vid 18-tiden på torsdagskvällen fick polisen samtal om en skadad person i en fastighet i Horndal. En man i 30-årsåldern och två kvinnor i 40-, respektive 45-årsåldern anhölls senare misstänkta för mord.

– De misstänkta befann sig i anslutning till brottsplatsen när polisen kom dit och kunde gripa dem. De är bekanta med offret sedan tidigare, säger Jenny Granqvist, kammaråklagare.

Under söndagen ska de två kvinnorna släppts på fri fot medans mannen i 30-årsåldern begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, meddelar åklagarmyndighetens pressjour.

Brottsplatsundersökning pågår

Området var under fredagen avspärrat och det pågick förhör med de misstänkta, dörrknackning hos boende i närheten och tekniska utredningar, meddelade åklagaren på fredagseftermiddagen.

Enligt Granqvist har mordet skett inomhus och enligt polisens uppgifter på torsdagen ska det ha använts något form av tillhygge.

Anhöriga till offret ska vara underrättade, enligt åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.