Foto: Niklas Hagman

Misstänkt mordförsök efter bilolycka i Långshyttan

Uppdaterad
Publicerad

En dikeskörning i Långshyttan i Dalarna blev upprinnelsen till vad polisen betecknar som mordförsök. En bil med tre personer körde av vägen och när två andra personer stannade för erbjuda dem hjälp utbröt ett handgemäng som urartade. En person har anhållits.

Larmet kom till polisen vid 01.53 under natten till söndagen. Händelsen inträffade inne i tätorten. En av de angripna är lindrigt skadad medan Erik Hiding vid polisen i Dalarna beskriver tillståndet för den andra personen som allvarligare.

– Där händer något och de personer som har stannat för att hjälpa till blir huggna med något vasst tillhygge, säger Erik Hiding.

Vårdas i Uppsala

Personen som är allvarligt skadad har flugits med ambulanshelikopter till akademiska sjukhuset i Uppsala. Den andra personen som blev attackerad ska också ha blivit knivskuren men alltså fått lindriga skador, enligt polisen.

De tre misstänkta gärningsmännen, en kvinna och två män, är gripna. Två av dem vårdas på sjukhus och ska förhöras under dagen. Det är oklart hur de fått sina skador.

– Vi vet inte om de uppkommit i samband med trafikolyckan eller efter, säger Peter Persson, regionbefäl på polisen.

Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen och polisen bedömer utredningsläget som gott.

– Vi har tre gripna och två målsägare, och vad vi vet så är ingen misstänkt på fri fot, sa Peter Persson under förmiddagen.

En anhållen misstänkt för mordförsök

Senare under dagen uppger åklagarmyndighetens presstjänst att en person har anhållits skäligen misstänkt för försök till mord. En annan misstänkt gärningsman har släppts på fri fot. Den tredje har inte kunnat höras då denne fortfarande vårdas för sina skador.

Bil tagen i beslag

Bilen som de misstänkta färdats i är tagen i beslag. Brottsplatsen är avspärrad och vaktas nu enligt uppgift av väktare i väntan på teknisk undersökning.

– Jag hoppas att det kan göras under dagen, säger vakthavande regionbefäl vid polisen Peter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.