En person attackerades med stickvapen i Ludvika – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person skadades när han attackerades med någon form av stickvapen i centrala Ludvika under natten mot lördagen.

Det var vid strax efter klockan 03 natten mot lördagen som en man i 45-årsåldern attackerades med någon form av stickvapen när han var på väg hem. Ärendet rubricerades till en början som misstänkt mordförsök, men under lördagen har rubriceringen ändrats till grov misshandel.

– Målsägaren och en ytterligare en person var på väg hem i centrala delarna av Ludvika. På något sätt kommer det fram en person och målsägaren får någon form av stickskada i buken, berättar vakthavande befäl hos Polisen, Torbjörn Roos, på lördagsmorgonen.

Polis och ambulans larmades till platsen och en misstänkt man i 40-årsåldern har kunnat gripas på en annan plats.

– Efter en stund framkommer på olika vägar vem som kan ha gjort det, eller en en person kan i alla fall gripas och där är vi just nu i ärendet, säger Roos.

Oklart om de två kände varandra

Det är oklart om de två kände varandra, enligt polisen.

– Det ser ut att vara helt oprovocerat. Jag kan inte säga något om deras inbördes relation. Det kan visa sig sedan att det inte stämmer, så jag väljer att inte kommentera det, utan lämnar det öppet, säger presstalesperson Mats Öhman under lördagsförmiddagen.

Vittnen förhörs under dagen

Polisen genomför under dagen en rad förhör i ärendet.

– Det finns vittnen och vi håller på att jobba med det nu. Vi har inte heller hört målsäganden än, säger Torbjörn Roos på lördagsmorgonen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus. Vid lunchtid på lördagen meddelar polisen att han ska ha fått lämna sjukhuset, utan allvarliga skador.

I klippet berättar presstalesman Mats Öhman mer om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.