Polisen spärrade av flera områden under söndagskvällen och måndagsförmiddagen, och brottsplatsen har undersökts. Foto: Niklas Hagman

Tio anhållna efter misstänkt mordförsök med tillhygge i Säter

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 21.40 på söndagskvällen larmades polisen till ett bråk i södra delarna av Säters tätort där tre unga män blev misshandlade, bland annat med tillhyggen. Tio män greps och anhölls senare av åklagare.

En av de skadade fördes med ambulans till sjukhus, men inte med livshotande skador enligt polisens vakthavande befäl Erik Hiding.

Åklagare Jimmy Skogström vill på tisdagen inte kommentera hur många som sitter anhållna, men det rör sig om ett flertal. Både misstänkta och brottsoffer är unga, från tonåringar till personer i 20-årsåldern. Den yngsta är 15 år gammal.

Vad som ligger bakom händelsen är fortfarande oklart enligt åklagaren.

– Vi håller på att undersöka vad det här berott på och händelseförloppet, säger Jimmy Skogström.

”Verkar vara isolerad händelse”

På tisdagseftermiddagen utreds händelsen som mordförsök, grov misshandel och misshandel av normalgraden. De personer som ska ha utsatts för mordförsök och grov misshandel ska ha blivit slagna med tillhyggen, men vad för tillhyggen det rör sig om vill inte åklagaren gå in på.

Händelsen ser inte ut att ha kopplingar till andra våldsbrott i närtid.

– Det verkar vara en isolerad händelse, säger Jimmy Skogsström.

Senast torsdag klockan 12 tas beslut om de anhållna ska begäras häktade.

Polisen uppmanar de som sett eller hört något i samband med händelsen att höra av sig till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.