Polis arbetar vid den misstänkta brottsplatsen. Foto: Lotta Olin/SVT

Man häktas efter misstänkta mordet i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i söndags anhölls, skäligen misstänkt för mord på en man i 40-årsåldern i centrala Smedjebacken häktades av Falu tingsrätt under onsdagseftermiddagen.

Det var natten till i söndagen den 7e april som en man hittades död i ett villaområde i Smedjebacken. Polisen startade en utredning om mord. Och en man i 45-årsåldern anhölls måndagen efter, skäligen misstänkt för mord. Under onsdagsförmiddagen begärde kammaråklagare Ludmila Pronko mannen häktad, fortfarande som skäligen misstänkt för mord, men också grov stöld.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden och åklagaren Ludmila Pronko hade en vecka på sig, att förstärka bevisläget mot mannen.

Enligt häktningsframställan finns risk för att den misstänkte kan undanröja bevis eller försvåra utredningen om han försätts på fri fot. Under onsdagseftermiddagen beslutades det i Falu tingsrätt att mannen häktas.

Häktas skäligen misstänkt

Under onsdagseftermiddagen beslutades det i Falu tingsrätt att mannen häktas, skäligen misstänkt för mord och grov stöld.

Skälig misstanke är den lägre misstankegraden, så den har inte stärkts sedan anhållandet. Åklagaren har nu sju dagar på sig att få fram bevis för att mannen är misstänkt på sannolika skäl.

Mannen är tidigare dömd med inte för några grövre brott.

Vi har sökt den mordmisstänkte mannens advokat för en kommentar, utan framgång. Enligt åklagaren förnekar mannen brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.