Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Mopedister samlas i Borlänge i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Trafikanter i Borlängetrakten kommer i helgen se väldigt mycket mopeder och mopedister. Årets Mellstaträff är lagd tidigare än vanligt men antalet mopednostalgiker från hela Skandinavien väntas inte bli färre för det.

Det kan röra sig om världens största mopedträff, i vilket fall var den det 2007 när Mellstaträffen skrev in sig som det  i Guinness World Records.

I går fredag kördes en lång tur från basen vid Mellsta camping till Säterdalen, via Rommehed. Enligt turledare Hans-Erik Alsterlund så är det allt fler som gärna vill köra moped igen.

– Det märks på begagnatpriserna. Nu har de gått upp lite igen. Men det är fortfarande överkomliga priser och att skaffa sig en moped är ett relativt billigt, men härligt nöje, säger han.

Foto: SVT/Torbjörn Påhlman

Det pratas ju mycket om elmopeder nu för tiden, pratar ni också om det?

– Nej, vi håller ju på med nostalgimopeder som kommer från 60, 70 och 80-talet. Det är de mopederna med förbränningsmotorer, tvåtaktsmotor. Nu har vi kommit till ungdomen kan man säga, säger Hans-Erik Alsterlund.

Betyder det mycket att få komma tillbaka tilll ungdomen?

– Ja, när man blir lite äldre så kommer nostalgin tillbaka igen tycker jag. Och det har blivit lite uppgång på slutet och det ser man på priserna framförallt, hur mycket de nu kostar, säger Hans-Erik. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.