Granen ska vara närmare 15 meter lång. ”En rejäl pjäs”, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin. Foto: Lovisa Hassis

Julgranar nedsågade i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens julgran i Mora sågades ned natten mot lördag. En person i 20-årsåldern misstänks nu för skadegörelse.

Polisen larmades 02.22 om händelsen. Granen ska ha sågats ner med motorsåg och det ska finnas flera vittnen. En motorsåg har påträffats av polisen.

En person i 20-årsåldern har omhändertagits av polisen, misstänkt för skadegörelse.

– Formellt är det fyra personer som är misstänkta men det är väl en som hållit i sågen antar jag, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Senare på morgonen meddelar polisen att ytterligare en gran i Mora upptäckts vara nedsågad i Noretrondellen. Om det rör sig om samma personer som varit inblandade går inte att säga enligt polisen.

– Man kan ju fundera, men de är inte misstänkta för det i nuläget, säger Lars Hedelin.

Hur vanligt är det här?

– Det händer då och då tyvärr det där i juletider men hur vanligt det är vågar jag inte säga riktigt, säger Lars Hedelin.

Den person som misstänks ha sågat ner kommunens gran stoppades i ett fordon av polis, och misstänks även för vårdslöshet i trafik. Personens körkort har omhändertagits.

– Det var något som hände i samband med stoppet men exakt vad det var vet jag inte, säger Lars Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.