Mora sparkar Lückner

Uppdaterad
Publicerad

DALARNA Nionde plats i tabellen. För dåligt tycker klubbledningen. Lückner lämnar klubben med omedelbar verkan. ”Ett tungt beslut” enligt klubbledningen. Lars Ivarsson tar nu över tränarrollen.

Mora IK skriver i ett pressmeddelande:

”Förväntningar som vi har på årets upplaga av Mora IK ligger klart under det som presterats efter de 31 omgångar som nu avverkats av årets Hockeyallsvenska.

Den vikande formkurvan gör att vi med omedelbar verkan gör följande förändring inom A-laget.”

Istället tar nu Lasse Ivarsson över laget som ligger på nionde plats i tabellen. Som assisterande tränare till Lasse kommer Göran Tärnlund att träda in.

Vi vet alla vilket gediget arbete Harald Lückner gjort för Mora IK, samt vilket gediget hockeykunnande Harald innehar. Därför är beslutet svårt, tungt och mycket tråkigt.

Men för att få fram den kompetens, och kunnande som finns i laget, så måste en förändring ske. Det är nödvändigt att vi bryter trenden och att vi nu satsar vidare med en ny ledarstab för A-laget.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.