Stulen MC påkörd av tåg

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykel blev påkörd av ett tåg på torsdagmorgonen.

Det var vid 06.20 på torsdagsmorgonen som ett larm inkom till Polisen i Gävleborg om att en person sett på håll hur en person befann sig på tågspåret vid tågstationen i Storvik och försökte få bort en motorcykel från spåret.

Enligt inringaren ska personen snabbt försvunnit från spåret när ett tåg närmade sig, men motorcykeln blev påkörd.

Motorcykeln totalförstördes och det blev stopp i tågtrafiken under tiden som arbetet med att få bort motorcykeln pågick.

– Efter händelsen kontaktades fordonsägaren och det visade sig att motorcykeln var stulen, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl i Gävleborg.

Senare anträffade polisen en man i 40-årsåldern som tros vara den man som åkt på motorcykeln när den hamnade på spåret. Han var narkotikapåverkad när han påträffades och var därför tvungen att följa med till stationen för tillnyktring. Mannen är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffninsmedel, smitning från olycksplats och narkotikabrott.

– Han är också misstänkt för brott mot knivlagen, tillägger Sandin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.