Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mindre stök och spring i fastigheterna” – hör fastighetsteknikerna i bostadsområdet om skillnaden efter att narkotikasökhundar börjat användas. Foto: SVT

Narkotikan försvann när sökhundarna kom till området i Borlänge – ”Bättre än väntat”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i februari har privata narkotikasökshundar arbetat i ett bostadsområde på Bullermyren i Borlänge. På de månaderna har fastighetsteknikerna i området märkt stor skillnad, nu markerar inte hundarna på narkotika i husen längre och området är lugnare.

– Jag trodde inte att det skulle bli så bra resultat som det blivit, säger Daniel Iversen som är en av fastighetsteknikerna i området.

Förebyggande arbete

I slutet av februari började bostadsbolaget anlita privata narkotikasökshundar i området. Sådana hundar får arbeta förebyggande i till exempel bostadsområden och skolor.

När de började söka i det aktuella området gjorde de markeringar för narkotika men nu gör de inga markeringar alls.

– Det är bra att barn nu inte riskerar att komma åt till exempel kanyler eller andra rester av narkotika, säger fastighetstekniker Joakim Hedenskog.

Fastighetsteknikerna Daniel Iversen och Joakim Hedenskog ser att området blivit lugnare sedan narkotikahundar börjat användas. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.